• Fri fragt fra 250 DKK
  • Du har altid 90 dages åbent køb
  • Betale med MobilePay

Hvilken mobiltelefon har det bedste kamera 2022?

Den første kameratelefon var japansk og hed Kyocera VP-210, og opløsningen var omkring 0,1 megapixel. Kameramobilen var dog ikke noget, folk så ud til at have et særligt stort behov for i 1999- faktum er, at kameramobilerne først dukkede op på det skandinaviske marked i 2003, og her var det stadig langt fra alle, der købte en. Men i takt med mobiltelefonernes rivende udvikling voksede behovet for et godt mobilkamera også. Hurtigt gik størstedelen af Danmarks befolkning rundt med en smartphone på lommen og pludselig var kravene til mobilkameraet meget større, hvilket ikke er særlig mærkeligt. Det bedste kamera er det, du har med dig, og du har din mobiltelefon ved din side næsten hele tiden!

I dag investerer de fleste mobiltelefonproducenter i at give deres kunder den bedst mulige fotooplevelse. Men hvilken enhed har egentlig det bedste kamera i 2022? Det er et helt rimeligt spørgsmål at stille, hvis du kan lide at forevige minder og er på udkig efter en ny mobil. Lad os sammenligne kameraerne på tre populære mobiltelefoner og hjælpe dig på bedste vis!

3. Apple iPhone 13 Pro Max

Teknologigiganten Apple har investeret stort i mobil nummer 13 og især i kamerafunktionerne. iPhone 13 Pro Max er den dyreste af modellerne fra den nyeste serie og har en optisk billedstabilisering og aftagelig sensor, der kan sammenlignes med professionelle systemkameraer. Sensoren er øget i bredden siden sin forgænger og lukker nu 47 % mere lys ind. Det betyder, at nattilstanden leverer et resultat, du bare kunne drømme om før! Der er også indbygget en automatisk astrofotograferingstilstand, som gør, at du kan fange stjernerne og månen på billedet.

Med kamerasystemet på iPhone 13 Pro Max kan du vælge mellem tre forskellige vinkler: telephoto, vidvinkel og ultravidvinkel. iPhone 13 Pro Max har også introduceret makrofoto – det nye ultravidvinkelkamera har et autofokussystem, der hjælper dig med at tage fænomenale nærbilleder med virkelig skarp fokus på kun 2 centimeters afstand. Du kan også optage videoer i samme tilstand, både i slowmotion og hurtigt. Hvad angår filmtilstanden, kan du regne med en opløsning på op til 4K og masser af avancerede funktioner. Både frontkameraet og bagkameraet har en opløsning på 12 megapixel.

Det, der adskiller kameraet på iPhone 13 Pro Max fra eksempelvis OnePlus 9 Pro, er, at du får samme høje kvalitet hele vejen. Så du behøver ikke at gå på kompromis med telephoto-kameraets lavere kvalitet for at få højkvalitets ultravidvinkelkamera, eller omvendt. Hvis dui stedet sætter iPhone 13 Pro Max og SamsungGalaxy S21 Ultra ved siden af hinanden og sammenligner kamerafunktionerne, er iPhone klart ringere, men på den anden side har du måske heller ikke behov for at filme i biografopløsning?

Fordele og ulemper

+ Konsekvent høj kvalitet på alle kameraer

– Meget dyr

APPLE ORIGINAL IPHONE 13 PRO MAX COVER SILICONE CASE MAGSAFE RED, 479 DKK. Køb: https://skalhuset.dk/da/mobiltilbehor/apple/iphone-13-pro-max/original-iphone-13-pro-max-cover-silicone-case-magsafe-red/

WHITESTONE DOME IPHONE 13 PRO MAX KAMERALINSEBESKYTTER CAMERA EZ 2-PACK SORT, 119 DKK. Køb: https://skalhuset.dk/da/mobiltilbehor/apple/iphone-13-pro-max/iphone-13-pro-max-kameralinsebeskytter-camera-ez-2-pack-sort/

2. OnePlus 9 Pro

Er der én ting, som OnePlus-fans rent faktisk har kunne brokke sig over gennem årene, så er det kameraet på enhederne. Med den nye opdatering har brandet dog virkelig lagt sig i selen og lyttet til sine brugere- og det har givet pote! Inden udgivelsen af OnePlus 9-serien valgte de endda at samarbejde med det veletablerede kameramærke Hasselblad. OnePlus 9 Pro har også inkluderet nye sensorer i sit kameraopsætning, hvoraf flere er udviklet i samarbejde med Sony. Du kan se resultatet i den perfekte farvekalibrering!

OnePlus 9 Pro har et hovedkamera på 48 megapixel. På bagsiden finder du yderligere tre kameraer- et ultra-vidvinkelkamera på 50 megapixel, et telephotokamera på 8 megapixel og et monokromt kamera på 2 megapixel som i princippet er til for at øge kvaliteten af sort/hvid-billeder. Frontkameraet har til gengæld en opløsning på 16 megapixel. Både ultravidvinkelkameraet og frontkameraet på OnePlus 9 Pro byder således på en væsentlig højere opløsning end de tilsvarende kameraer på iPhone 13 Pro Max, men til gengæld har telephotokameraet en lavere opløsning. Ligesom med Samsung Galaxy S21 Ultra kan du også optage med OnePlus 9 Pro i den uovertrufne 8K-opløsning, men kun med 30 fps. For hurtigere fps end det, skal du "nøjes" med en opløsning på 4K. Sammenfattende har OnePlus 9 Pro mange fænomenale kamerafunktioner, men du er nødt til at gå på kompromis med nogle detaljer. Derfor ender One Plus 9 Pro på en velfortjent andenplads!

Fordele og ulemper

+ Betydelig lavere pris end både iPhone 13 Pro og Samsung Galaxy S21 Ultra

– Du går på kompromis med nogle kamerafunktioner

1. Samsung Galaxy S22 Ultra

Vi må give Samsung Galaxy S22 Ultra førstepladsen! Dette er en af Samsungs store flagskibsmodeller, hvilket betyder enormt gode kamerafunktioner. Mobilen hedder ikke Ultra for sjov, med dette fænomenale apparat i hånden kan du både filme og tage billeder på én meget revolutionær måde. På bagsiden finder du tre højtydende kameraer, hvis opløsninger er 108, 12 og 10 megapixel, som dermed giver dig mulighed for at filme i den højest mulige videoopløsning på nuværende tidspunkt - 8K! Ganske stor forskel fra den japanske model fra slutningen af 1990'erne, ikke?

Nu kan du filme videoer med "højere opløsning end i biografer", som Samsung selv beskriver det. Fra dine klip kan du så nemt håndplukke stillbilleder med virkelig høj opløsning, som passer perfekt i de uforglemmelige øjeblikke, hvor du ikke kan bestemme dig for foto- eller filmtilstand. Samsung Galaxy S22 Ultra tilbyder Super Steady-indstillingen i sine kameraer, der giver dig mulighed for at fange hurtige øjeblikke uden problemer. Der er også en Bright Night-sensor, der gør din fotografering lettere selv i det mest dunkle lys.

Frontkameraet tilbyder til gengæld en overlegen 40 megapixel opløsning, der gør dine selfies bedre og smukkere end nogensinde før. Med andre ord er Samsung Galaxy S22 et værktøj til rigtige mesterværker, og hvis du leder efter det bedste mobilkamera i 2022, behøver du ikke lede længere. Du skal dog være forberedt på at hoste op med en større sum penge - dette niveau af fotomagi kommer ikke gratis.

Fordele og ulemper

+ Uovertrufne kamerafunktioner

– Ekstremt dyr

URBAN ARMOR GEAR (UAG) SAMSUNG GALAXY S22 ULTRA COVER PATHFINDER SORT, 339 DKK. Køb: https://skalhuset.dk/da/mobiltilbehor/samsung/samsung-galaxy-s22-ultra/samsung-galaxy-s22-ultra-cover-pathfinder-sort/

WHITESTONE DOME SAMSUNG GALAXY S22 ULTRA SKÆRMBESKYTTER DOME GLASS 2-PACK, 379 DKK. Køb: https://skalhuset.dk/da/mobiltilbehor/samsung/samsung-galaxy-s22-ultra/samsung-galaxy-s22-ultra-skaermbeskytter-dome-glass-2-pack/

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn